Добре дошли в сайта на PostgreSQL  България.

Тук може да намерите полезна информация относно любимата СУБД и разбира се да споделите своя опит.

За групата

Алармата на телефона ни събуди толкова рано, че навън беше пълен мрак... да се чудиш – рано сутрин ли е или късно през нощта?!

Натоварени в таксита, всеки помъкнал съответния си багаж, кой с бонус приятелка, кой награбил под мишница невръстното си бебе – и то, милото, запътило се на PostgreSQL конференция в Мадрид.

И така, трима колеги тръгнахме на своята първа съвместна конференция!

 

 

 

 


Излетяхме в пълен с българи самолет, та дори кацнахме в същия състав на испанска земя! Мадрид в края на октомври е пълната противоположност на София по това време на годината! Какъв кеф беше да свалим дебелите дрехи и якета, шапките и шаловете, да ги захвърлим в хотела и забравим за съществуването им до деня на връщането в България.

Освен климата, който очевидно всички харесахме, успяхме да се насладим на вкусни испански ястия, изпихме доста кани сангрия и се разходихме свободно и лежерно из града – обходихме пеш толкова разнообразни, красиви и наситени с испански аромати улици, забележителности, паркове, завдения и кафетерии, че определено бихме повторили, та и потретили.

На PostgreSQL конференцията се запознахме с различни и много интересни хора – германци, американци, разбира се – испанци, та дори и един сънародник :), собственици на бизнес, хора със свободна професия, представители от големи и малки, известни и не толкова популярни компании в IT индустрията.

Тази 4-дневна конференция беше толкова вдъхновяваща за трима ни, че още на втория ден разговаряйки и обсъждайки разпалено, кипяхме от идеи! Някой предложи, дори не помним конкретно кой, защото идеята се въртеше в главите на трима ни: „Да си направим PostgreSQL група в България?!“. Нямаме спомен дали всеки потвърди официално: „Да, нека я направим!“. Като че ли, всичко дойде от само себе си и моментално започнахме организацията. Нашите приятели и половинките ни веднага изявиха желание да бъдат част от групата и да ни помогнат кой с каквото може. До няколко дни вече имахме лого благодарение на Младен, а след няколко седмици Живко и Митко направиха дизайн, който Мария успешно превърна в сайт, въпреки че Деян упорито и пречеше :)

 

 

 

 

 

 

 

 

В деня на пристигането ни на родна земя, когато разпространихме идеята за наша PostgreSQL група, тази идея вече беше реално начинание. Май е излишно да споделяме, че нашите колеги в България се зарадваха много на новината за новата ни група и ни подкрепиха по всички параграфи. Изключително благодарни сме и на Мариян и останалите шефове, които приветстваха тази наша инициатива и дори ни помогнаха със „седалището“ на нашата българска PostgreSQL група – офисът, в който работим :)

 

 


Това е историята, накратко, как бързо и безболезнено родихме Българската PostgreSQL група. А това долу е "чичо" Митко.